Vad betyder 100/10 Mbit/s?

• När du beställer bredband via fiber kan det till exempel stå 100/10 eller 100/100.

Siffrorna indikerar upp- och nedladdningshastighet. De första siffrorna visar nedladdningshastigheten, det vill säga hur snabbt du kan ladda ner filer med mera till din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

De andra siffrorna visar uppladdningshastigheten, det vill säga hur snabbt du kan skicka iväg eller streama filer till servrar eller andra användare på internet.