Jag har problem med hastigheten på mitt internet.

• Börja alltid med att starta om eran utrustning. Och låt den gärna stå strömlös ett par minuter.
    Detta gäller både routern och fiberboxen.

Upplever du fortfarande hastighetsproblem så vill vi att du gör följande steg:

1. Anslut din dator till LAN1 på fiberboxen. Äger ni ingen, kanske ni har möjligheten att låna av en bekant. Detta är för att utesluta routern, men även då vi inte garanterar hastigheten via WiFi.

2.Gå in på www.bjarekraft.se/bbq och fyll i vilken tjänst du har, och starta sedan testet. Varför man gör mätningen via denna länk, är för att man kör mätningen inom stadsnätet.

Ett godkänt resultat ligger på minst 90% av er hastighet.

Faktorer som sedan kan spela roll är skicket och åldern på nätverkskabeln, här ser vi gärna att ni använder er av en CAT5e / CAT6, men även datorns skick och ålder spelar roll.