Var placeras fiberboxen?

• 1. Fiberboxen ska placeras i ett torrt och låsbart utrymme inomhus. Vi tillhandahåller 25 meter fiberslang. Om du inte vill köpa till mer fiberslang är alltså detta den maximala sträckan från den anvisade anslutningspunkten vid tomtgränsen till fiberboxen.

2. Placera fiberboxen max en meter från hålet i väggen, där fiberslangen kommer in. Det är lättare att dra nätverkskabel inomhus än en stelare fiberslang. Ju mindre fiberslang du har inomhus desto mindre i vägen är den vid en eventuell renovering också. Placeringen beslutas gemensamt med en leveransplanerare från Bjäre Kraft som besöker dig i god tid innan anslutningsarbetet påbörjas.

3. Det måste finnas ett eluttag där du vill placera fiberboxen. Se till att ha en ledig väggyta med bredden 30 cm och höjden 45 cm.

4. Har du tänkt välja tv och telefoni via fiber? Tänk då på var din tv och eventuellt fasta telefon är placerade om du vill undvika långa kabeldragningar från fiberboxen fram till dessa.

5. Ofta blir fiberboxens placering inte central i huset och då är det bra om routern kan sitta centralt för att få så bra spridning på nätverket som möjligt.