Hur gör jag om jag vill koppla in flera datorer?

• För att koppla in flera datorer så behöver du en router som du kopplar till fiberboxen eller ditt ADSL-modem med en port. Routern har i sin tur flera portar där datorer kopplas in. Du kan ha router där man kopplar nätverket med kablar eller en router för trådlös kommunikation. Om den senare ska fungera behöver datorn ha ett trådlöst nätverkskort.

Tänk på att trådlös kommunikation är lätt att fånga upp av obehöriga. Ett skydd mot detta är att kryptera informationen, så den blir oläslig för obehöriga. Ha gärna detta i åtanke när du installerar din trådlösa router (eller trådlösa modem), så att denna funktion aktiveras.

Bjäre Kraft har trådlösa routers till försäljning på kontoren i Förslöv och i Ängelholm.