Vad beror det på att mitt internet är långsamt?

• Upplever du att det går långsamt ibland så kan det vara en god idé att testa bredbandshastigheten. Det gör du enkelt via en knapptryckning på www.bjarekraft.se/bbq. Ett trasigt modem, dåliga teleledningar eller virusinfekterade datorer kan sänka hastigheten. Om du skall testa hastigheten via fiber är det viktigt att testa hastigheten direkt i fiberboxen eftersom en kopplad router kan sänka hastigheten avsevärt, speciellt om du kör trådlöst nätverk.

Tänk på att inte göra något annat på internet när du gör hastighetstesterna. Sitter tex en annan familjemedlem och kollar på Netflix när du gör mätningar så kan det dra av 3-4Mbit/s från ditt resultat.